Τετάρτη 31 Οκτωβρίου 2012

Cansu Dere



Υποδύθηκε στο «Ezel», απ’ όπου και την γνωρίσαμε, την μοιραία γυναίκα, που μ’ ένα βλέμμα της, ένα άγγιγμα κι ένα αθώο –φαινομενικά- χαμόγελό της καταφέρνει να κινήσει γη και ουρανό. Πλέον την απολαμβάνουμε ως «Σιλά» στην ομώνυμη τούρκικη σειρά.  Η Τζανσού Ντερέ είναι διάσημη, πετυχημένη και… Ελληνίδα!
Η Τζανσού Ντερέ γεννήθηκε στις 16 Νοεμβρίου του 1980 στην Άγκυρα κι λίγοι είναι εκείνοι που γνωρίζουν ότι έχει ελληνική καταγωγή καθώς η οικογένειά της είναι Έλληνες μετανάστες στην Τουρκία. Μέχρι τα 18 της που τελείωσε το λύκειο ζούσε στη Σμύρνη μαζί με την οικογένειά της κι αργότερα στην Κωνσταντινούπολη, για να σπουδάσει στο Πανεπιστήμιο στο τμήμα της Αρχαιολογίας, όπου και αποφοίτησε με άριστα. Παράλληλα με τις σπουδές της ασχολήθηκε και με το μόντελινγκ, όπου κατάφερε να γίνει γρήγορα πολύ γνωστό και μεγάλο όνομα. Με την μεσογειακή ομορφιά της και με το 1,76 ύψος της, η Τζανσού Ντερέ το 2000 πήρε μέρος στον διαγωνισμό ομορφιάς του Kanal D (αντίστοιχα καλλιστεία όπως τα «Σταρ Ελλάς» του ANT1) και κέρδισε τον τρίτο τίτλο. Από εκείνο το βράδυ η φήμη της εκτοξεύτηκε σε όλη την Τουρκία και την Ευρώπη. Επιλέχθηκε ως το καλύτερο μοντέλο στο catwalk και για το διάστημα 2002-2003 εκπροσωπούσε την Τουρκία σε διεθνείς διαγωνισμούς ομορφιάς και events. Για ένα μεγάλο διάστημα μάλιστα έμενε μόνιμα στο Παρίσι.
Το 2000 μπήκε στον χώρο της τηλεόρασης ως παρουσιάστρια σε εκπομπές με αντικείμενο τη μόδα, το παιδί, τη μουσική κ.α. Η πρώτη της απόπειρα ως ηθοποιός έγινε το 2004 συμμετέχοντας στη σειρά «Metro Pallas». Έχει παίξει σε έξι τηλεοπτικές σειρές και σε τρεις κινηματογραφικές παραγωγές. Με τον Κενάν Ιμιρζαλίογλου (τον «Εζέλ») είχαν συνεργαστεί και στο παρελθόν το 2006 όταν έπαιξαν μαζί στο σίριαλ «Son Osmanlı Yandım Ali», όπου και η Τζανσού άρχισε να καθιερώνεται ως ηθοποιός.
Η συνάντηση με τον Καρλ Λάγκερφελντ
Η Τζανσού Ντερέ μπορεί να πλέον επαγγελματίας ηθοποιός, όμως συνεχίζει να εργάζεται και ως μοντέλο. Η ίδια έχει αποτελέσει το βασικό πρόσωπο της διαφημιστικής καμπάνιας της εταιρίας καλλυντικών «AVON», αλλά και των παγωτών «Magnum». Μάλιστα η συνεργασία της με την τελευταία ήταν και η αφορμή να συναντήσει από κοντά τον Καρλ Λάγκερφελντ της Chanel, ο οποίος σχεδίασε για λογαριασμό της εταιρίας τη ‘Chocolate Suite’ του ξενοδοχείου «La Reserve Hotel» στο Παρίσι. Η Τζανσού ήταν η επίσημη καλεσμένη κι έτσι έγινε η συνάντηση της με τον Καρλ Λάγκερφελντ. Η ίδια δήλωσε πως η συνάντηση της αυτή ήταν η ωραιότερη στιγμή στην καριέρα της.
Η προδοσία από τον έρωτα της ζωής της
Πολλοί είναι εκείνοι που υποστηρίζουν ότι εκείνος είναι ο μεγαλύτερος έρωτας στη ζωή της Τζανσού Ντερέ είναι ο Τζεμ Γιλμάζ. Το ζευγάρι μετά τον τελευταίο του χωρισμό το 2009, τα βρήκαν ξανά και αποφάσισαν να παντρευτούν στο εξωτερικό ώστε να αποφύγουν τα φώτα της δημοσιότητας. Εκεί κάπου είναι που μπαίνει ανάμεσά τους η Αχού Γιατού (πρώην κολλητή φίλη της Τζανσού) και τους χωρίζει.  Μέσα σε ενάμιση μήνα σχέσης η ανακοίνωση του γάμου Γιλμάζ-Γιατού και η εγκυμοσύνη της ηθοποιού κάνει τον γύρο της Τουρκίας. Η Τζανσού σοκάρεται ακόμα περισσότερο, ενώ πολιορκείται στενά από τους δημοσιογράφους για μία δήλωσή της. Εκείνη τους αποφεύγει και φυσικά δεν δείχνει την ενόχλησή της για την εξέλιξη της σχέσης του πρώην της με την «φίλη» της. Όμως, το θλιμμένο βλέμμα της, το παγωμένο χαμόγελό της και οι περιορισμένες εμφανίσεις της κάνουν πολλούς να πιστεύουν το αντίθετο. Η μέρα του γάμου έχει φτάσει και όλη η Τουρκία μιλάει για τον γάμο της χρονιάς. Η τελετή κόστισε περίπου 450.000 δολάρια και δεν είχε σε τίποτα να ζηλέψει τους γάμους των σταρ του Χόλυγουντ. Το φλέγον ζήτημα όμως ήταν το «που βρίσκεται η Τζανσού Ντερέ;». Οι κάμερες ήταν έξω από το σπίτι της, όμως εκείνη είχε φύγει στο εξωτερικό. Προκειμένου να αποφύγει όλη αυτή την δημοσιότητα εξαιτίας του γάμου είχε αποφασίσει να πάει στο Παρίσι. Άλλοι πάλι υποστηρίζουν πως έφυγε για να μείνει μακριά απ’ όλο αυτό που την πονάει. Πλέον η ίδια δείχνει να είναι καλά, ενώ στη ζωή της βρίσκεται κάποιος άλλος άνδρας και συγκεκριμένα ο Τζεμ Αϊντίν.
Το κασέ της
Η «Σιλά» είδε τις μετοχές της να ανεβαίνουν μετά το τέλος του «Ezel» και έγινε μία από τις πιο περιζήτητες ηθοποιούς της Τουρκίας. Στον πρωταγωνιστικό ρόλο τόσο του «Ezel» όσο και του «SILA» κέρδισε τις εντυπώσεις με το ταλέντο της. Ο μισθός της για κάθε επεισόδιο δεν είναι γνωστός, αν και σύμφωνα με τα δεδομένα πρέπει να κυμαίνεται γύρω στα 8.000 δολάρια το επεισόδιο. Για την διαφήμιση της «L’ Oreal» πληρώθηκε με 1.000.000 δολάρια, ενώ για την εταιρία παγωτών «Magnum» πληρώθηκε με 400.000 δολάρια. Για χρόνια αποτέλεσε το βασικό πρόσωπο της AVON κερδίζοντας περίπου 300.000 δολάρια.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αφήστε το σχόλιο σας για να γίνουμε ακόμα καλύτεροι